Ülkeyi terk eden vatandaşların büyük bir bölümü Polonya ve sınır ülkeleri olan Romanya gibi ülkelere geçerken İsveç'te olası bir sığınmacı dalgasına karşı hazırlıklarını sürdürüyor.

İsveçli yetkililerin göç dalgasında İsveç'e gelmeyi beklediği bir grup sığınmacının Skåne'ye geldiğini bildirdi.

İsveç'in Güney bölgesindeki Göç Dairesi başkanı Fredrik Bengtsson, bugün toplam dokuz kişinin sınırı geçtiğini söyledi.

Yetkili makam Cuma günü erken saatlerde Ukrayna'dan mülteci alabilmek için hazırlıklarını artırdıklarını duyurmuştu.

Fredrik Bengtsson, tarihsel olarak mültecilerin genellikle seçtiği ülkelerle ilgili iki şey olduğunu belirtti. Bu tercihlerde önemli yer kaplayan gidecekleri ülkede ne kadar hemşehrileri olduğu ve gittikleri yerde nasıl bir beklenti içinde olacakları gibi öncelikler olduğunu vurguladı.

"İsveç'te oldukça küçük bir Ukraynalı nüfusumuz var" diyen Fredrik Bengtsson, İsveç'te 15 bin kadar Ukraynalı bulunduğunu aktardı. Ukraynalı nüfusun büyük bir bölümü Polonya, Almanya ve İspanya ülkelerinde olduğu biliniyor.

İsveç Göçmen Bürosu, yeni gelen mültecileri kayıt altına alabilmek ve barınmaya devam edebilmek için hazırlıklarını artırdı. Ancak Bengtsson, İsveç'in ne kadar Ukraynalıyı alacağına dair bilgi vermedi.

Bengtsson, "Rakamları konuşmak istemiyorum ama iyi bir hazırlığımız var. Buraya gelenlerin Skåne üzerinden köprüden, Ystad veya Trelleborg'daki vapurlarla gelmeleri oldukça olasıdır" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi