Tyresö belediyesi yönetimindeki okulda çıkan yangınla ilgili ihbar üzerine ekipler harekete geçti. Edinilen bilgilere göre, dört itfaye aracı ve iki ekstra bölüm yangına müdahalede bulundu.

Yangının sabah 04:00 sıralarında meydana geldiği bildirildi.

"Vardığımızda okul binası tamamen yanıyordu" diyen Södertörn'ün itfaiye ekibinde görevli memur Per Tillander, "şu anda sahada dört itfaiye istasyonu ve iki ekstra birimle çalışıyoruz" dedi.

Almanya'da çifte vatandaşlığı kolaylaştıran yasanın yürürlüğe gireceği tarih netleşti Almanya'da çifte vatandaşlığı kolaylaştıran yasanın yürürlüğe gireceği tarih netleşti

Yoğun duman oluşumu nedeniyle, bölgedeki herkesi içeri girmeye, kapıları ve havalandırmaları kapatmaya çağıran bir VMA (Önemli Kamu Duyurusu) yayınlandı.

İhbar üzerine olay yerine ulaşan ekipler, mümkün olduğunda yangının gelişmesini engellemek için çabaladıkları belirtildi, görevli Per Tillander, "O binanın üçte ikisini kurtarmayı umuyoruz" dedi.

Ancak saat 08:00'de polis, okulun büyük çapta hasar gördüğünü duyurdu.

Stockholm bölgesi polis basın sözcüsü Rebecca Landberg, anaokulunun büyük çaplı bir yangın olduğu için yandığını söyledi.

Basınla paylaşılan görüntülerde okulun çok fazla hasar gördüğü görülüyor.

Yangının okulun kapalı olduğu saatlerde çıkması büyük şans, aksi halde sabah öğrencilerin okula gitmesi bekleniyor.

Yangınla ilgili inceleme başlatılırken, okulun ikinci bir duyuruya kadar kapandığı bildirildi.

Editör: İsveç Gündemi