Başkanlığımızdan Fransa Masası ve 50. Yıl etkinlikleri Koordinatörü Alparslan Öğüt'ün konuşmacı ve oturum başkanı olarak katıldığı konferansa Zonguldak Vali Yardımcısı Engin Durmaz, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Haluk Güven, Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, öğretim üyeleri, konuklar, davetliler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Konferans, Göç Araştırma ve Uygulama Merkezinden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özarslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Haluk Güven ve Başkanlığımızdan Alparslan Öğüt'ün yaptıkları açılış konuşmaları ile başladı.

Alparslan Öğüt'ün başkanlığında gerçekleştirilen "Göç ve Uyum" konulu ilk oturumda Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfından Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan "Göçün Getirdiği Psikolojik Riskler ve Fırsatlar" ve Hacettepe Üniversitesi AB Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. M. Murat Erdoğan "Göç ve Uyum: Zihniyet Transferleri" başlıklı tebliğlerini sundu.

Doç. Dr. M. Murat Erdoğan'ın oturum başkanlığında gerçekleşen "Almanya'daki Türk Göçmenler" ana başlığı ile düzenlenen ikinci oturumda; Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı'ndan Yunus Ulusoy "Almanya'daki Türklerin Ekonomik Uyum Süreci ve Türk-Alman Ekonomik İlişkilerine Katkıları", Essen Uyum Meclisi Başkanı Muhammet Balaban "Almanya'da Uyum Meclisleri ve İşlevleri", Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş "Göçmenlerin Kültürel ve Sosyal Hayatında Yöresel Dernekler" başlıklı tebliğlerini sundu.

"Zonguldak Bölgesi Göç Olgusu" başlıklı üçüncü oturum ise Gazeteci Atilla Öksüz'ün oturum başkanlığında; Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Göç Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden Yrd. Doç. Dr. Halil Yıldırım "Zonguldak Bölgesi Göç Analizi", İstanbul Zonguldaklılar Derneği Başkanı Orhan Bayraklı "Zonguldak'tan Büyükşehir'lere Göç", Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel "Batı Karadeniz Bölgesinde Kalkınma Stratejileri ve Geriye Göç Potansiyeli" başlıklı tebliğlerini sundu.

Yıl boyunca gerçekleştirilen programlar, toplantılar ve projelerle Türk toplumunun 1961'den günümüze Alman toplumunda geldiği konumu, yaşadıkları değişimi, sorunlarını ele almaya devam ediyoruz.
Editör: İsveç Gündemi