İsviçre yaşayan Türkler 24 yaşındaki Erhan Alma’nın feci ölümüyle sarsıldı. Çalıştığı Hallwil AG'de şirketindeki kumaş boyama makinesi silindirlerine kendisinin kaptıran ve ezilerek hayatını kaybeden Erhan Aşma’nın babası Erol Asma da aynı şirkette çalışıyor.  Oğlunun hayatını kaybettiği makine kullanılması konusunda ustalık yapan baba olayın ardından şoka girdi.

Baba Erol Aşma oğlunun hayatını kaybetmesine inanmak istemediğini, ancak oğlunun hayatını kaybettiği makineyi çok iyi bildiğini, muhtemelen Erhan’ın önce kollarını makinenin silindirlerine kaptırdığını ve daha sonra da bütün vücudunu içine çekmek suretiyle ezilerek hayatını kaybettiğini belirtti.  Kaza ile ilgili olarak çalıştığı şirketi suçlamayan Baba Erol, oğlunun hayatını kaybettiği firmada bundan sonra çalışmasının mümkün olamayacağını, oğluna daha yakın olabilmek için Antalya’ya taşınmak istediklerini söyledi.

Olayın ardından bilirkişilerin yaptığı incelemede makinede gerekli güvenlik tedbirlerinin herhangi bir kusurun olmadığı için makinenin tekrar çalışmasına müsaade etti.  Aynı makinede geçmişte de kazalar yaşandığı biliniyor.

Editör: İsveç Gündemi