Lansmana, belgeselin yönetmeni Ahmet Üstündağ, belgeselin yazarı Prof. Dr. A. Bülent BALOĞLU ve TRT Diyanet yöneticileri katıldı.
Yapımı, hazırlık, çekim ve montaj aşamaları dahil olmak üzere yaklaşık 5 ay süren göç tanıtım filminde İsveç başta olmak üzere Kulu, Cihanbeyli, Ürgüp gibi bir çok bölgede çekimler gerçekleştirildi.

Belgesel  2 Mayıs Cumartesi Türkiye saati akşam  23:00, İsveç saati 22:00'de TRT Diyanette ekrana gelecek. Aynı bölümün haftada 2 defada  Perşembe ve Pazar günü tekrarı verilecek''şeklinde konuştu. 

Stockholm Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Eski Müşaviri Prof. Dr. A. Bülent BALOĞLU tarafından hazırlanan ve İsveç Diyanet Vakfı’nca neşredilen ‘’Stockholm Treni’’ ve ‘’Stockholm T-Santral’’ adlı eserlerden esinlenerek yola çıkılan belgesel, göç olgusunu bütün ayrıntıları ile dikkatlere sunan en kapsamlı ‘’ilk’’ belgesel olma özelliği taşıyor.

Belgeseli, Türkiye’de büyük ses getiren ’’Yüzyılın Manşetleri’’ belgeselinin ekibi hazırladı. İlk TRT Diyanet'te yayınlanacak belgesel daha sonra diğer TRT Kanallarında dönüşümlü olarak yayınlanacak...






Editör: İsveç Gündemi