Yol boyunca geçtiğiniz bazı ülkelerde Türk ailelerin tesislerinde durmasını isteyen bazı restoran veya dinlenme tesisleri, Türk bayrağını kullanıyorlar. Aslında Türklerle uzaktan yakından alakası olmayan, ne bir Türk yemeği veya içeceği sunan, ne de Türkçe konuşan çalışanı olan tesisler, otoyol kenarındaki levhalarına Türk bayrağı yapıştırarak tezgah kuruyorlar.
Türk bayrağını görüp duran aileler ise genellikle kötü yemek ve hizmet karşısında memnun kalmasa da istenen ücreti ödemek zorunda kalıyor. Hatta bazı mekanlarda yolculardan yüksek miktar da isteniyor.
Bu nedenle sürücülerin yol boyunca, özellikle de Sırbistan ve Yunanistan’da restoran, dinlenme tesisi, benzin istasyonu veya tamirhane gibi yerlerde Türk bayrağını görünce hemen herkese inanmaması gerekiyor. Türk bayrağı görseniz bile önce işletmeyi dışarıdan ve içeriden inceleyin. Eğer size hitap eden yemek veya hizmet sunacağından eminseniz oturmaya veya sunulan hizmetten faydalanmaya karar verin.
Sipariş vermeden önce fiyatları da mutlaka önceden inceleyin. Ödeme yaparken mutlaka fiş isteyin. Ancak bu şekilde tedbir almış olursunuz.

Editör: İsveç Gündemi