RUHSAT VE YEŞİL SİGORTA KARTI
Aracınızın orijinal ruhsatı ile yeşil sigorta kartınızı yanınıza alın. Yeşil sigorta katınızda, yolculuk esnasında geçiş yapacağınız ülkelerde sigortanızın geçerli olup olmadığını dikkat edin. Ayrıca yeşil sigorta kartınızın geçerlilik süresini de kontrol edin. Araç kendi firmanıza veya başka bir firma üzerine kayıtlıysa otomobil kulübü, noter veya başkonsolosluklarca düzenlenmiş vekaletname gerekir.


 
PASAPORT

Yolculuk öncesi mutlaka pasaport ve oturum izninin sürelerini kontrol edin. Bir çok ülkede, pasaportun geçerlilik süresinin en az 6 ay olma şartı var. Tahrip olmuş pasaportla yola çıkmayın. Oturum kartınızı unutmayın.

HASTALIK SİGORTASI

Bağlı bulunduğunuz sağlık sigortasından seyahat belgesi alın. Bu belgeyle devlet hastanelerinde ücret ödemiyorsunuz. Aksi taktirde tüm masrafları peşin ödemek zorunda kalırsınız.

OTOMOBİL KULÜBÜ ÜYELİĞİ

İkamet etmiş olduğunuz ülkedeki otomobil kulübüne üye olmanız sizin yararınızadır. Üyelik kartınızı kesinlikle yanınıza alın. Üye olurken de şartları çok iyi bir şekilde gözden geçirin.

HARİTA BULUNDURUN

Sakın navigasyon cihazınıza güvenmeyin. Bu cihazlar sizi farklı yollara yönlendirebilir veya bozulabilir. Bu olasılıkları göz önünde bulundurarak yanınıza yol haritası bulundurun.

Editör: İsveç Gündemi