İsveç'in basın devlerinden biri olan Aftonbladet'in internet anasayfasına koyduğu haberin başlığı aynen şöyle "Han föll och dog som ett jagat djur" yani O düştü ve avlanmış bir hayvan gibi öldü!

Aftobladet'in bu başlığı Nazi uygulamalarını aratmayan Macar polisinin uygulamalarına tepki olduğu söylense de; aşağılayıcı, hayvan gibi avlandı anlayışının çaresiz mültecilere bir hakaret olduğu gerçeğini hiç bir açıklama düzeltmeyecek...

Dün öğleden sonra 200 kişilik bir mülteci grubu trene binmek isterken polisin biber gazı ve sert müdahalesiyle karşılaştı. Baskı ve savaştan kaçarak Avrupa'ya sığınan insanların çaresizlikleri üzerine birde sığındıkları Avrupa'da cop ve teklmeler yetmezmiş gibi biber gazıda üzerine sıkıncı kaçmaya başladılar. Kaçan mültecilerden 50 yaşındaki bir adam düştü ve yaşamını kaybetti.

Büyük acı ve dramların başka bir boyutu olan bu olay, Avrupa basınında fazla yer bulmazken, yer veren İsveç medyasının da "avlanmış hayvan gibi öldü" yaklaşımı vicdanları birkez daha derinden yaraladı.

Avusturya'ya ulaşan 2 bin kişilik grubun içinde olması beklenen adamın cansız bedeni morga kaldırılırken konu ile ilgili tenezzül edip hiç kimse tek kelime etmedi.
Editör: İsveç Gündemi