Sınırlardaki mültecilerin çaresizlikleri sürüyor. Bu kez dram haberi Hırvatistan sınırından geldi. Radikal'in Independent’tan aktardığı haberine göre, Hırvatistan-Sırbistan sınırındaki Tovarnik’te, Zagreb’e giden bir tren yakalamak için bekleyen mültecilerin tren yoluna çıkmasına yetkililer engel oldu.

Trenin gelmemesiyle gerilim tırmanırken, sıcak altında birkaç saat bekledikten sonra polis birkaç kadın ve çocuğa izin verdi. Olayın ardından izdiham yaşanırken, meydana gelen kaosta orta yaşlı bir mülteci kalp krizi geçirdi. Gazeteciler kalp masajı yaparak adamı kurtarmaya çalışırken, Hırvat polisinin müdahale etmemesi ve yalnızca izlemesi tepki çekti. Olay anının görüntülerde kalp krizi geçiren adamın eşinin gözyaşları içinde yanında oturduğu görüldü.

'BİRKAÇ KEZ NEFESİ DURDU'

Yaşananlar hakkında konuşan Channel 4 News muhabiri Jonathan Miller, “Bir Arap adam önümüzde kalp krizi geçirdi. Gazeteciler kalp masajı yapmayı denedi, doktor yoktu. Birkaç kez nefesi durdu ve Hırvat polisi izledi. Sonunda biz ambulans bulmak için koştuk” ifadesini kullandı. Mirror’ın yayınladığı görüntülerde, Afganistan’ın Herat kentinden geldiği ve adının Muhammed Jaffa olduğu belirtilen adamın ambulansa bindirildiği görüldü.

'AMCAMA YUMRUK ATTILAR'

Jaffa’nın yeğeni Hasan, amcası kalp krizi geçirmeden önce polisi uyardığını ve amcasının nefes alamadığını söylediğini belirtti. Hasan, “Onlara amcamın hasta olduğunu söyledim ama hiçbir şey yapmadılar. Daha sonra herkes acele ettiğinde polisin önüne itildi ve onu yumruk attılar. Kalp krizi geçirdiği için yere düştü ve onlar hiçbir şey yapmadılar. İnsanlar yardım etmeye gelmeden önce gözümüzün önünde ölüyordu ve polis hiçbir şey yapmadı. Onların kalbi ve ruhu yok, insanlık bu değil” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.
Editör: İsveç Gündemi