Göçmenlik Bakanı Morgan Johansson İsveç Devlet Televizyonu SVT 'de dilencilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Şehir içinde, sokak ve caddeler başta olmak üzere buldukları yaşanabilir uygun yerlere kapak atarak yaşayan dilencilerin oluşturdukları kötü görüntünün İsveç'in imajına zarar verdiği, insanların rahatsızlığı ve çevre kirliliği oluşturan dilenciler ile ilgili bir dizine çalışmalar yürüten İsveç Hükümeti, dilencilerin şehir merkezi dışında toplanması gerektiği konusunda eylem planı hazırladı.

Hükümet özellikle dilenciler için şehir dışında bulunan ve şahıslara ait arazileri satın alarak yeni bir yaşam alanı inşa etmeyi hedefliyor. Ancak Göçmenlik bakanına göre bunun zorlu ve uzun bir süreç. Göçmenlik bakanı Morgan Johansson ise özel mülkleri almak yerine belediyelere ait arazilerin dilencilerin istihdamı için kullanılmasının daha mantıklı ve süreci hızlandıracağını söyledi.

Dilencilerin biran önce şehir merkezlerinden uzaklaştırılması, yani daha iyi yaşam koşullarına ulaştırılması için gerekli olan yasal süreçlerin hızlandırılması ve gerekli zeminin hazırlanması gerektiğini savunarak, aksi halde her geçen gün şehir merkezlerinden daha çok sayıda dilenci görmenin kaçınılmaz olacağı şekilde beyanlarda bulundu. Bunun yanı sıra dilenciler ile ilgili yapılması gereken bazı önceliklerin olduğunun altını çizdi.
Editör: İsveç Gündemi