banner198
banner180

Merkel'den skandal mülteci önerisi!

Almanya’nın Saarland Eyaleti’nin İçişleri Bakanı, ülkeye gelen mültecilere zeka testi yapma önerisinde bulundu.

Merkel'den skandal mülteci önerisi!

Almanya'da, Angela Merkel'in genel başkanı olduğu Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nden Klaus Bouillon, Rheinische Post Gazetesi’ne mültecilerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MÜLTECİLERE ZEKA TESTİ

Saarland Eyaleti’nin İçişleri Bakanı olan Bouillon, “Gelen sığınmacıların yeteneklerinin neler olduğunu, sığınmacıları doğrudan ne tür mesleki gruplara yerleştirebileceğimizi ve onlara neler öğretmemiz gerektiğini belirleyip ortaya çıkarabilmek amacıyla zekâ testlerinin kullanılacağı bir pilot proje başlatmak istiyoruz.” dedi.

ALMAN BAKANA TEPKİLER
Öneriyi koalisyon ortağı SPD, “ayrımcılık” diyerek eleştirdi. Konu Alman medyası başta olmak üzere Avrupa basınında da tepkilere neden oldu.
Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2016, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner6