Bakan Szijjarto yaptığı açıklamada, Başbakan Löfven'i sığınmacı taraftarı olmakla suçlayıp, Macaristan'ın sınırlarına çektiği dikenli tel örgülerle Avrupa'nın hem batısını hem de kuzeyini koruduğunu iddia etti.

Szijjarto, "İsveç Başbakanı herkesin bildiği gibi göçmen taraftarı bir politikacı. Kendisi yasa dışı göçmenleri zorla Macaristan'a göndermek ve zorunlu kotaya hayır diyen Macarları cezalandırmak istiyor." diye konuştu.

Düzensiz sığınmacı kabul etmemesinden dolayı Macaristan'ın Avrupa Birliği'nden (AB) aldığı fonların kesilemeyeceğini öne süren Szijjarto, AB fonlarının ülkesinin hakkı olduğunu çünkü Batı Avrupa şirketlerine pazarlarını açtıklarını ve söz konusu şirketlerin ciddi kar elde ettiğini belirtti.

Bakan Szijjarto ayrıca, Mayıs'ta düzenlenecek olan Avrupa Parlamento (AP) seçimlerinin kıtanın geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı.

İsveç Başbakanı Stefan Löven,  Dagens Nyheter gazetesine yaptığı açıklamada, göçmen konusunda Macaristan gibi sorumluluk almayan ülkelerin bedel ödemesi gerektiğini belirtmiş, ''Macaristan AB fonlarından en fazla yararlanan ülkelerden birisi. AB fonundan en fazla yararlanan üye ülkelerden birisinin AB'ye biz göçmen konusunda sorumluluk almıyoruz demesi kabul edilemez.'' şeklinde konuşmuştu.

Editör: İsveç Gündemi