Her yıl yüzbinlerce kişi karayolundan Türkiye’ye memleketine seyahat ediyor ve Kapıkule’den giriş yapıyor. Yabancı ülkelerden geçerken her türlü tehlikeye karşı dikkatli olan ve para tuzaklarına karşı tedbir alan sürücüler ne yazık ki Türkiye’ye girer girmez “Vatanıma geldim” diyerek ihmalkar davranmaya başlıyor.

Bunu fırsata çevirmek isteyenler ise sınır kapılarının hemen ardında bekliyorlar. Son dönemlerde özellikle Kapıkule Gümrük Kapısı etrafındaki satıcı ve işportacılar sorun olmaya başladı. Gümrük işlemleri sonrası dinlenmek isteyen yolculara satış yapmaya çalışanlar, zaman zaman yüksek fiyat talep ediyor veya alışveriş yapılması için baskı yapıyorlar.

Bir de çeşitli nedenlerden dolayı yardım toplayanlar var. Bu kişiler gurbetçilerden para koparmanın peşindeler. Genellikle de bazı kurumların isimlerini kullanarak olayın resmi bir boyutu olduğunu iddia ediyorlar. Bu şekilde insanları yanıltmaya çalışıyorlar.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bu tür olaylara karşı uyarıda bulundu. Müdürlük şu açıklamayı yaptı: “Kapıkule Gümrük sahası dışında herhangi bir sebeple yardım toplanmamaktadır. Bu kişilere itibar edilmemesi rica olunur. Saha çıkışında işportacı ve satıcılara dikkat ediniz. Şikayet için Alo 156 Jandarma hattını arayabilirsiniz.”
Editör: İsveç Gündemi