Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin Edirne ziyareti sırasında Edirne’den müjdelediği ‘plaka okuma sistemi’ Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Türkiye’nin en büyük kara sınır kapısı olan Kapıkule’de de aktif edildi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yaşar Yaman Ocak, açıklamasında, “Gümrük işlemlerinin daha hızlı ve kontrollü gerçekleştirilebilmesi ve başta ülke güvenliği olmak üzere kaçakçılıkla mücadelede etkinliğin artırılması sağlanacak. Plakaların otomatik olarak kaydedilebilmesi sayesinde hem personel tasarrufu sağlanacak hem de memurların daha etkin ve verimli hizmet sunmaları mümkün olacak” dedi.


 ARAÇLAR DURMADAN GEÇECEK, KUYRUK TARİH OLACAK

Plaka okuma sistemi kapsamında sınır kapısından giriş-çıkış yapacak araçlar gümrük kapılarında durdurulmadan kameralar sayesinde otomatik olarak sisteme kaydedilecek. Bunun için ayrıca memur görevlendirilmeyecek. 24 saat esasına göre kullanılacak olan sistem sayesinde daha önce memurların elle giriş yaptıkları sistem zaman içerisinde yerini kamera sistemine bırakacak.

Editör: İsveç Gündemi