Türkiye'den göçmen akışı arttırdığında ülkeye hızlı bir müdahale gücü gönderileceğini belirtti.

Ulusal Sınır Polisi Bölümü Başkanı ve İsveç'in Frontex Yönetim Kurulu temsilcisi Patrik Engström, 2015 yılında bunun gibi bir mülteci dalgassının meydana gelmesinin olası olmadığını düşünüyor.

Kısmen mevsime bağlı. Bu sezon Batı Balkanlardan kuzey Avrua'ya geçmek zor. Ancak, 2015 yazının aksine, birçok ülke sınır kontrollerini yeniden başlattı yorumunda bulundu.

Türkiye'nin AB sınırını açtığını söylemesi üzerine birçok AB ülkesinde sığınmacıları durdurmak için Yunanistan'ın sınır kontrolünde yetersiz kaldığı ifade edilirken, 18 bin göçmenin sınırı geçtiği vurgulandı. Yunan polisinin şuana kadar 4 bin göçmeni engellediği de vurgularınırken, durumun kötüleşmesi halinde Frontex'ten 1.500 sınır polisinin hızlı bir müdahale gücü için konuşlandırılmak üzere sınıra gönderileceği söylendi.

İsveç'in Yananistan'ın talep etmesi durumunda sınır kontrolleri konusunda uzman 17 polisi göndereceğini açıkladı.

Yunanistan'dan henüz bir talep gelmediği belirtilen açıklamada, bu durum her iki yönden de çok hızlı gelişebilir, aynı zamanda çok hızlı bir şekilde normalleştirilebilir ifadeleri kullanan Engström, "bu göç akımının ne kadar kapsalı olabileceği hala belli değil" dedi.

Ancak İsveç kısmı için, yani İsveç sınırı için, bunun şuanda herhangi bir etkisi olacağını söyleyemeyiz, yeterince önlemler alınmazsa tüm AB için bu sorunun büyüyebileceğinin altını çizdi. 

Editör: İsveç Gündemi