Yorumsuz!
Avrupa genelinde özellikle yabancıların çocuklarına el koyan yönetimlerin utanç verici tavırları tepkilere sebep oluyor.

2012 yılında El konulan bir çocuğun direnişi ve yıllar sonra acı olay canlı yayına tüm ayrıntılarıyla aktarıldı. Yaşanan tüm zorluklara rağmen yaşamlarını yaşdıkları ülkelerde devam ettirmeye çalışan Türk aileler artık daha fazla endişeli.

Kanal 24'te Ardan Zentürk'ün Moderatörlüğünde yayınlanan Moderatör Gece'ye konuk olan İsveç'te yaşayan Türk babanın çektiği acılar yürek burktu.

İsveç'te hiç çocuğunu görmeyen baba sistemin zorluklarını anlatırken, çocuğunun hiç gösterilmediğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde de bir türk ailenin 3 çocuğuna gereksiz bir şekilde el koyarak almaya çalışan Norveç kurumları İsveç Gündemi'nin medya geneline taşıdığı haberlerle harekete geçen Türkiye yetkilileri çocukların geri alınmasına yardımcı oldu. Bu olay sonrasında endişeleri olan ve geçmişte yaşanan derin dramalar daha sık ekranlara gelmeye başladı. Tüm bunların ötesinde hala yüzlerce ailenin mağduriyetleri noktasında suskunluklarını korudukları ve endişelerinin her geçen gün büyümekte olduğu söyleniyor.

Semihha AYDEMİR / İsveç Gündemi

Editör: İsveç Gündemi