İsveç Göçmenler Ofisi'nin açıkladığı resmi rakamlara göre, 2016'nın ilk 6 ayında ülkeye gelen sığınmacı sayısının 15 bin 488 kişi olduğu belirtildi.  
Geçen seneye göre yüzde 40'lık bir düşüş yaşandığına işaret edilirken, geçen sene aynı dönemde 29 bin 325 kişinin geldiğine vurgu yapıldı.

Öte yandan Norveç Göçmenler Ofisi'nden yapılan resmi açıklamada, ilk 6 ayda ülkeye gelen sığınmacı sayısının bin 678, olduğu kaydedildi. Geçen seneye göre Norveç'e gelen sığınmacılar da yüzde 60 bir azalma yaşandığına dikkat çekildi.

- Sığınmacı sayısının azalma nedenleri

 İsveç Adalet ve Göç Bakanı Morgan Johansson ülkenin resmi haber ajansı TT'ye yaptığı açıklamada, İsveç'in  Danimarkasınırında kinlik  kontrollere başlamasıyla birlikte sığınmacı sayısında düşüş yaşandığına işaret ederken, Balkan güzergahının kapatılması ve Türkiye ile yapılan geri kabul anlaşmasının  sığınmacı akınını büyük ölçüde azalmasına  yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.

Nüfusu 9,6 milyon olan İsveç'e geçen yıl 163 bin sığınmacı gelirken, Nüfusu 5 milyon olan Norveç'e 31 bin 145 sığınmacı gelmişti. 


Atila ALTUNTAŞ / İsveç Gündemi
Editör: İsveç Gündemi