Sosyal İşler Bakanı Lena Hallengren yaptığı açıklamada, "İsveç'te covid-19'a karşı aşılanan herkes, aşının ilaç sigortasına dahil edilip edilmediğine bakılmaksızın, herhangi bir yan etki durumunda tazminat garantilidir" diyerek hükümetin bugünkü ek toplantısında karar verileceğini söyledi.

Edinilen bilgilere göre, böyle bir kararın alınmasının nedeni, AB içinde onaylanan Amerikan şirketi Moderna'nın İsveç ilaç sigortasına dahil edilmemiş olmasıdır.

Hallengren, İsveç'in onay verdiği aşılarla ilgili sorun yaşanmayacağına işaret ederek, aşılamadan doğacak yan etkiler konusunda kimsenin sigorta kapsamı dışında tutulmayacağını, böyle bir şey yapmadığımızı vurgulamak istiyorum çünkü özellikle bu aşı için endişeliyiz ifadeleri kullanarak, bu kararla anlaştığımız ve onay şartlarını karşılayan tüm aşıları kullanabilmeyi istiyoruz dedi.

Karar, Temsilciler Meclisinin İlaç Sigortası aracılığıyla tazminat ve tazminat konusunda bir anlaşma imzalamakla görevlendirileceği anlamına geliyor. Yan etkilerden muzdarip kişiler, her zaman olduğu gibi, değerlendirme ve sürekli yönetim konusunda yardım için sağlık hizmetlerine başvurmalıdır.

Editör: İsveç Gündemi