İsveç Başbakanı Stefan Lövfen'in yaptığı basın açıklamasında, sığınmacı politikasını daha sertleşeceğinin ve bazı önlemler alınacağının mesajını verdi. Göçmen Bakanı Helene Fritzon’la ortak yaptığı basın toplantısında Löfven, İlticası kabul edilmeyen ailelerin sosyal yardımın hemen kesilmesi ve çocuklarının okula gitmesine izin verilmeyeceğini açıkladı. 
Halihazırdaki kanuna göre, sığınmacıların ilticası kabul olmasa da, iş bulanlara çalışma izini veriliyor, ekonomik yardım almaya devam ediyor ve çocuklarının okulda eğitim almasına izin veriliyordu.

Göç Bakanı Fritzon, bu uygulamanın kötüye kullanıldığını kaydederken, ilticası kabul edilmeyenlerin ülkeyi terk etmediği, insanların istismar edildiği ve bununda İsveç kurallarına uymadığını söyledi.

Hükümetin diğer ortağı Yeşiller Partisi kanun tasarısına destek vermeyeceğini açıklarken, Sol Parti'de destek vermeyeceğini açıkladı. Öneriye anamuhalefet Liberal Sağ Parti Moderat destek vereceğini açıkladı.

Sosyal Demokrat Milletvekili istifa etti

Öneriye karşı çıkan Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Sara Karlsson, sosyal medya hesabından önerinin yanlış olduğunu ve özellikle sığınmacı çocukların eğitim haklarının elinden alınmasından dolayı istifa ettiğini kaydetti. 
Editör: İsveç Gündemi