Edinilen bilgilere göre, kaçaklar binadan çıkmak için kaldıkları binanın havalandırma boruları keserek boruların içinden dışarı çıkmayı başardı

Gece saatlerinde Göç Kurulu'nun Märsta'daki gözaltı merkezinden sekiz kişi şaşkınlık yaratan bir taktikle kaçtı. Firar üzerine gece saat bir sıralarında durum polise ihbar edildi. Kaçaklar, gözaltı binasındaki havalandırma yolunu kullanarak havalandırmanın çıkışına ulaştığı ve ordanda çarşaf yardımıyla yere indikleri belirtiliyor. UNT'nin ilk raporuna göre, kaçakların havalandırma yolunu kullanarak çarşaf bağlayıp duvardan aşağı indiği yönünde. Kaçakların yaşları 20 ila 30 arasında olduğu belirtildi.

Göç kurulunun gözaltı merkezindeki firar olayından sonra çok sayıda eleştiri yapıldı.

Bu nasıl olabilir?

Edinilen bilgilere göre, firariler içeriye testere sokmuş, ancak öncesinde kapının çekilirken kilitlenmemesi için kapı yuvasına dişmacunu sıkarak kapının açık kalmasını sağladığı belirtiliyor.

Kapının açık kalmasından sonra gece saatlerinde harekete geçen firariler, havalandırma borusunun olduğu alana giderek boruyu kestiği ve böylece firar etmeyi başardıkları söyleniyor.

Firariler her yerde aranırken, güvenlik zafiyetiyle ilgili göç kurulu ve güvenlik sistemi büyük eleştirilere hedef oluyor.

Editör: İsveç Gündemi