Yaşanan olayı basına anlatan genç, okuldan çıkarken otobüsle yolculuk sırasında bir anne ve yanında iki çocuğu ile ağladığını fark ettim. Bir şeylerin ters gittiğini ve bunun ne olduğunu anlamaya çalıştım. Ancak kadın İsveççe bilmiyordu bu nedenle yanımdaki arkadaşlarla okulda Arapça bilen arkadaş bulduk. Kadının göçmenlik idaresinde randevusu olduğu, otobüsün gecikmesi nedeniyle aktarma yapacağı yerdeki otobüsüde kaçırması sonucunda toplantıya yetişmeyeceği ve bu nedenle sınır dışı edilebileceği düşüncesiyle ağladığını anladık. 

Kadından Göçmenlik dairesinin telefonunu aldım ve toplantıyı yapacağı kişilere ulaşarak, kadınla birlikte otobüste olduklarını, otobüsün gecikmesi nedeniyle zamanında orada olamayacakalarını bu nedenle beklemelerini istedik diyen genç, uzun bir konuşma ve tartışma sonrasında göç idaresindeki bir yetkiliye ulaştığını ve toplantıyı beklemelerini kabul ettiklerini belirtti.

17 yaşındaki genç, tüm çabalara rağmen yetişme imkanları olmayan toplantıya daha hızlı ulaşmak için, ilk otobüsün durduğu yerde arkadaşlarıyla aralarında para toplayıp yola taksi ile devam etmeye karar verdiler.

Göç Kurulu çalışanlarını bekleterek, sığınmacı kadını çocuklarıyla toplantıya yetiştiren gencin bu davranışı basında da yer bulurken, genç kadının şuanda oturum alıp almadığını bilmiyor ancak Raoul Wallenberg Akademisi'nde ikinci sınıf öğrencisi olan Noa Al-Nehlaoui, öğrenmeleri tarafından Cesaretli genç ödülüne aday gösterildi.

Yaptığı davranış nedeniyle ödüle layık görülen genç, duygusal biri olduğunu, yanında iki küçük cocuğuyla ağlayan bir kadını görüp duyarsız kalmanın mümkün olmadığını söyleyerek, verilen ödül için teşekkür etti. 

Editör: İsveç Gündemi