Avrupa Parlamentosu Üyesi İsveç Milletvekili Anna Maria Corazza Bildt, Suriyelilerin bulunduğu sığınmacı kamplarını yerinde gezip gördükten sonra, izlenimlerini İsveç'in önemli gazetesi Sydsvenskan'a yazdı.
Yazıda, ''Suriye’deki savaş ise beşinci yılına girdiğini hatırlatan Bildt, '' Sadece Halep’te gerçekleştirilen son saldırılarda bile yüzlerce insan hayatını kaybettiğini kaydetti. Bildt, '' Bu zor durumda bile, ''Türkiye sığınmacılara kucağını açarken, Türk halkı da, biz Avrupalılara hoşgörü ve cömertlik dersi veriyor.'' dedi.

Türkiye'nin 3 milyona yakın sığınmacı kabul ettiğini kaydeden Bildt, bu rakamın Avrupa ülkelerinin aldığı sığınmacı sayısının iki mislisi olduğuna dikkat çekti. Bilt, ''Gaziantep'de, Nizip'te sığınmacı kamplarını gezdim. Sığınmacılara devamlı ücretsiz yiyecek veriliyor. Sağlık sitemi ücretsiz. Çocuklar okula gidiyor. Kreşe gidiyor. Bir çok Suriyeli sığınmacı iş hayatına atılarak çalışmaya başlamış. Özellikle Avrupa'da yükselen aşırı sağa, ''Türk halkının hoşgörü ve cömertliği örnek gösterilebilir'' dedi. 

Türkiye'nin bu zaman kadar sığınmacılara 8,5 milyar dolar harcadığının altını çizen Bildt, bu güzel toplaya rağmen, sığınmacılar için bazı sıkıntıların bulunduğunu bunun da kapasite yetersizliğinden dolayı gerçekleştiğini ifade etti.
Editör: İsveç Gündemi