Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen İsveç Eşitlik Bakanı Asa Regne, dilencilere para verilmemesi gerektiğini savunarak, "Bu paralar dilencileri suistimal eden organize çetelere ve mafyaya gidiyor, dilenen insanların hayatlarını düzeltmiyor'' dedi.
Romanya ile çocuk ve kadın hakları ile sosyal devletin rolünü güçlendiren bir anlaşma imzaladıklarını belirten Regne, gelecek hafta benzer bir anlaşmayı Bulgaristan ile de yapacakları bilgisini verdi.

İsveç Dilenci Araştırma Komisyon Başkanı ve AB Vatandaşları İsveç Ulusal Koordinatörü Martin Valfridsson, hükümet için  hazırladıkları rapordaki bazı önerileri basın toplantısında gazetecilerle paylaştı.

İsveç'te Romanya ve Bulgaristan'dan gelen yaklaşık 4 bin dilenci bulunduğunu ifade eden Valfridsson, "Yaklaşık 100 de çocuk var. Belediye okullarının bu çocukları okula kabul etme zorunluluğu yok. Bize göre de bu çocukların otomatik olarak okula kabul edilmesi gerekmiyor'' dedi.

Belediyelerin sokaklarda yaşayan dilencilere yer vermesini de eleştiren Valfridsson, ''Sokakta çadır kurup yatan dilencilere belediyelerin barınacak yer göstermesini anlamsız buluyoruz. Zira, bu durum daha çok dilencinin İsveç'e akın etmesinin önüne geçmiyor. Bu şekilde illegal yollardan İsveç'e gelip yerleşme teşvik edilmiş gibi oluyor. Bu durumun da önüne geçilmesi lazım'' ifadelerini kullandı.
Editör: İsveç Gündemi