Ancak İsveç Göçmen Dairesi Başkanı Mikael Ribbenvik, Afganistan'daki istikrarsızlık ve sorunlar nedeniyle daha fazla insanın İsveç'e sığınma başvurusunda bulunacağını beklediklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde sınırdışı edilmek üzere İsveç'te bekleyen 7 bin Afgan sığınmacının sınırdışı edilmeleri durdurulmuş ve bu sığınmacılara devletin oturum vermek için harekete geçtiği açıklandı.

İsveç Göçmen Dairesi'nin yeni tahmini, bu yıl 15.000 kişi yerine 13.000 kişinin sığınma talebinde bulunacağını gösteriyor.

"Yılın ikinci yarısında sığınma talebinin artacağını bekliyorduk, ancak şimdi kısıtlamaların düşündüğümüz ölçüde hafiflemediğini delta varyantı nedeniyle kısıtlamaların kısmen devam ettiğini" belirten İsveç Göçmen Bürosu genel müdürü Mikael Ribbenvik, önümüzdeki süreçlerde daha fazla sığınma talebinin olabileceğini aktardı.

Avrupa'nın çoğunda olduğu gibi kısıtlamaların olması nedeniyle sığınmacı sayısının İsveç'te de sınırlı kaldığı görülürken, otorite, pandemi azaldıkça sığınmacı sayısının daha sonra artmasını bekliyor.

Mikael Ribbenvik, Afganistan'da tırmanan durumun Avrupa'ya sığınmacı sayısında artışa yol açacağını söyledi.

"Bir ülkede durum ne kadar kötüleşirse, kaçış o kadar artar" diyen İsveç Göçmen Dairesi'nin genel müdürü Mikael Ribbenvik, güvensizlik ortamından kaçan birçok insanın Avrupa'ya gitmek istediğini söylüyor ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi