İsveç Göç Kurulu'ndaki Lisa Hultin Knutas, "Benim görüşüme göre daha dikkatliyiz. Ancak bu durumun tamamen önüne geçildi demek mümkün değil yorumunda bulundu.

Yeni İstatistiklere göre, Göç Kurulu 2019 yılında insan kaçakçılığı şüphesi olan 481 olayı keşfetti. Bildirilen vaka sayısı, bir önceki yıl 382 olarak kayıtlara geçmişti. 2015 yılından bu yana insan kaçakçılığının giderek arttığı söylendi.

İsveç Göç Kurulu tarafından tespit edilen en yaygın insan kaçakçılığının cinsel amaçlarla olduğu söylendi. Daha sonra işgücü piyasasındaki kanun dışı ve uygunsuz şartlarda insanların çalıştırılması olarak kayıtlara geçti.

2019'da çocuklarla ilgili 92 vaka raporlara geçti; bu rakam, 2018 yılında 44 olarak raporlanmıştı. Bir önceki yıla kıyasla iki kat daha arttığı gözlendi.

Lisa Hultin Knutas açıklamasına göre, Kuzey Afrika'dan ve özellikle Fas'tan, refakatsiz çocuklarla ilgili ciddi bir artış olduğu belirtildi.

Genellikle AB genelinde refakatsiz çocuk sayısının giderek arttığı biliniyor.

Gerçekler: İnsan ticaretinden şüphelenilen kurbanlar

2019 yılında bildirilen vaka sayısı

Kadınlar: 266

Erkekler: 123

Çocuklar: 92 (18 kız çocuğu ve 74 erkek çocuğu)

Mağduriyet şekli

Cinsel Amaçlar: 202

İşgücü piyasasındaki istismarlar: 179

Dilencilik: 5

Diğer amaçlar: 54

Net olmayan amaç: 86

Lütfen daha çok kişinin çeşitli sömürü biçimlerine maruz kalmış olabileceğini unutmayın, bu nedenle rakamlar maruz kalan kişilerin tam sayısına karşılık gelmez.

Kaynak: İsveç Göç Kurulu

Editör: İsveç Gündemi