Botkyrka Türk Kültür Derneği'nce düzenlenen açılışa, Türkiye'nin Stokholm BüyükelçisiÖmer Kaya Türkmen, Botkyrka Belediye Başkanı Katarina Berggren, İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu başkan yardımcısı Barboros Leylani, Genel Sekreter Yasin İpek ve davetliler katıldı.

İsveç'e göç eden Türklerin anıları eşliğinde sergilenen fotoğraflar ziyaretçiler tarafından ilgiyle takip edildi.
Porgramın açılış konuşmasını yapan Botkyrka Türk Kültür Derneği Başkan yardımcısı İsmail Zengin, Türklerin 50. yıl önce İsveç'e ilk geliş hikayesini anlattı. 

Daha sonra kürsüye gelen Botkyrka Belediye Başkanı Berggren, serginin ilçeye ulaşmasında emeği geçenlere teşekkür etti. "50 yıl önce iyi ki İsveç'e gelmişiniz" diyen Berggren, İsveç'in refah içinde bir devlet olmasında ve Botkyrka Belediyesi'nin kalkınmasında, Türklerin büyük katkısı olduğunu söyledi. 

Botkyrka sınırlarında yaşayan 10 bine yakın Türk vatandaşının başka bölgelere taşınmamasını isteyen Berggren, İsveç'in farklı yerlerindeki Türkleri de Botkyrka'ya yerleşmeye davet etti.

Büyükelçi Türkmen, de Türklerin ilk başta, para kazanıp Türkiye'ye geri dönmek içinİsveç'e geldiğini, 3. nesille birlikte geri dönmeyeceklerini anladıklarını ve eğitime önem veren bir kuşağın filizlendiğini ifade etti.

 Botkyrka Türk Kültür Derneği Başkan Mehmet Kayhan ve İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu başkan yardımcısı Barboros Leylani'de birer selamlama konuşması yaptı. 












Editör: İsveç Gündemi