İsveç hükümetinin, 18 yaşından küçük olan ve refakatsiz İsveç'e gelen sığınmacılara yönelik aldığı yeni ekonomik kararları, başkent Stockholm'deki Başbakanlık binasında basın mensuplarına tanıtıldı. 
Basın toplantısına İsveç Ekonomi Bakanı Magdalena Andersson, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ylva Johansson ile Mali Piyasalar ve Tüketim Bakanı Per Bolund katıldı.

Johansson toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa'ya gelen en fazla refakatsiz sığınmacı çocuğun İsveç'e iltica ettiğini belirterek, "Geçen sene Avrupa genelinde, 87 bin 500 refakatsiz çocuk sığınmacı iltica başvurusunda bulundu. Bu sığınan çocukların yüzde 40'ı, yani 35 bini İsveç'e iltica etti. Bu çocukların İsveç'te gelişimi, eğitimi ve yaşam kalitesinin artırılması için belediyelere daha fazla kaynak ayrılacak." dedi.

Ekonomi Bakanı Magdalena Andersson da refakatsiz çocuk sığınmacıların sorunları ile daha yakından ilgilenilmesi için belediyelere ek 40 milyon kron ek yardım sağlayacaklarını bildirerek, "2017 yılında refakatsiz çocuk sığınmacıların karşılaştığı problemlerle daha yakından ilgilenebilmesi için belediyelere 40 milyon kron ek yardım yapacağız. 18 yaşına gelenler, normal sığınmacı yurtlarına gönderilerek, yetişkin sığınmacı kategorisine alınacak. Böylece yılda 7 milyar kron tasarruf yapmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Öte yandan İsveç Devlet Radyosu EKOT'un Göçmenler Dairesi'ne dayandırarak yayınladığı rapora göre, geçen yıl İsveç'e gelen bin 400 çocuk sığınmacının kaybolduğu belirtirken, Asayiş Dairesi (BKA) verilerine göre, Almanya'ya sığınan 8 bin 991 çocuğun kayıp olduğu bildirildi. 

Editör: İsveç Gündemi