Fin gazetesi Helsingin Sanomat'ın haberine göre, Finlandiya'ya giden yüzlerce Iraklı ülkelerine dönmek için pasaport başvurusu yapınca pazartesi günü büyükelçilikteki tüm pasaportlar tükendi. Büyükelçiliğe gelen bazı Iraklılar hayal kırıklığı içinde, ikamet ettikleri Kangasal'a elleri boş dönmek zorunda kaldı.


FİNLANDİYA HAYAL KIRIKLIĞI OLDU


Iraklıların ülkelerine geri dönmek istemelerinin nedeni aynı: akrabalarının hastalığıyla ya da diğer ailevi sorumlar. Yaygın sebeplerden biri de hayalini kurdukları yaşam koşullarını Finlandiya'da bulamamış olmaları.

Üç gün sokakta geceleyen Falem Obeid Ehlejil ise, Finlandiya'da osteoporoz hastalığından kurtulmak amacıyla iyi bir tedavi alamadığı için ülkesine dönmek istiyor.


'FİNLER GİBİ YAŞAYACAĞIMIZI SANMIŞTIM'

Hassan, "Buraya İsveç üzerinden geldim. İş bulup, ailemi de buraya getirmeyi planladım. Burada Finler gibi yaşayacağımızı sanmıştım" diye konuştu.


SIPILA'NIN ÇAĞRISI ETKİLİ OLDU


Sığınmacıların birçoğu, Finlandiya Başbakanı Juha Sipila sığınmacıları kendi evine yerleştireceğini açıklamasının ardından bu ülkeye gitme kararı aldığını söyledi. Bazıları ise Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sığınmacılara yönelik sıcak mesajlarının ardından Avrupa'ya geri dönme planları yapmaya başladı.



Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/avrupa/20151008/1018237848.html#ixzz3nzZIC5Js
Editör: İsveç Gündemi