Cihanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde meydana gelen faili meçhul hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz haftalarda ilçe genelinde gurbetçilere ait olan ve konut sahiplerince yılın belirli dönemlerinde kullanılan evlerden birçok hırsızlık olayı meydana geldi.

Meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili çalışmalarını derinleştiren ilçe ekipleri bu olaylara karışan üç zanlıyı tespit etti. Gurbetçi vatandaşların evlerini hedef alan E.C (19), H.C (20) ve S.G (18)  ilçe ekiplerince yapılan operasyonlarla farklı adreslerde yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki ifadelerinde suçlarını itiraf ederken, ayrıca mağdurlar tarafından müracaatı bulunmayan 4 farklı ikamet hırsızlığı olayı ile ilgili de ikamet sahipleri ile iletişime geçilip müracaatçı olmaları sağlandı.

CİHANBEYLİ'DEN ÇALDILAR, KONYA MERKEZDE SATTILAR
Hırsızlık zanlılarının ifadelerinde çaldıkları ürünleri Konya merkezdeki spotçuya sattıkları tespit edilerek, H.A.A (35) ait spotçuda yapılan aramada gurbetçi vatandaşların evlerinden çalındığı tespit edilen birçok televizyon, bağlama, tabanca, cep telefonu ve hırsızlığa karışmış eşya ele geçirildi.

Ele geçirilen eşyalar ekiplerce el konularak sahiplerine teslim edilirken, iş yeri sahibi (spotçu) H.A.A (35) hakkında hırsızlık malzemesi satın alma suçundan adli işlem başlatıldı.

HIRSIZLIK ZANLILARI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Hırsızlık zanlıları E.C (19), H.C (20) ve S.G (18) Cihanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: İsveç Gündemi