Fransa'nın Paris şehrinde yaşayan bankacı Samet Bostancı, çocukluk hayali olan limuzini satın alarak, memleketi Kayseri'ye gelmek üzere yola çıktı. Gurbetçi Bostancı, yaklaşık 3 bin 500 kilometre mesafe katederek Kayseri'ye geldi.

Memleketine geldiği için mutlu olduğunu belirten Bostancı, "29 yıldır Fransa'nın başkenti Paris'te yaşıyorum. Ben çocukluk hayalimi gerçekleştirmek istedim. Fransa'dan yola çıkarak 4 bin kilometre yol yaptım. Memleketim Kayseri'ye geldim. Çocukluğumda caddeden bir limuzin geçiyordu.

Heyecanlanıp araca yaklaşarak bakmak istedim. İlk defa böyle bir araç görmüştüm. Şoför inip beni sert bir şekilde azarladı. Bende bu duruma içerledim. Orada, 'Ben Türk isem bu aracı alacağım ve memleketime gideceğim' dedim. Dediğim gibi de çok şükür Allah nasip etti" diye konuştu.

YTB, Hanau katliamını unutturmuyor YTB, Hanau katliamını unutturmuyor

İşte 'o kadar yolu nasıl gelebildin? Virajları nasıl dönebiliyorsun? Bu araç kaç lira yakıyor?' gibi sorular soran oluyor. Bende çevremdeki insanlara sürpriz yaptım. İşte düğünü olanlara aracı gelin arabası olarak hazırladım. Benim için de güzel bir anı oldu" ifadelerini kullandı.

Çocukluk hayali limuzin ile 3 bin 500 kilometre yol yapan Samet Bostancı, Fransa'dan memleketi Kayseri'ye gitti. Yaptığı yolculuk sonrasında konuşan Bostancı, "Araç çevredekilerin ilgi kaynağı oldu. 'O kadar yolu nasıl gelebildin? Virajları nasıl dönebiliyorsun? Bu araç kaç lira yakıyor?' gibi sorular soran oluyor. Ben de çevremdeki insanlara sürpriz yaptım" ifadelerini kullandı.

Fransa'nın Paris şehrinde yaşayan bankacı Samet Bostancı, çocukluk hayali olan limuzini satın alarak, memleketi Kayseri'ye gelmek üzere yola çıktı.

Gurbetçi Bostancı, yaklaşık 3 bin 500 kilometre mesafe katederek Kayseri'ye geldi. Memleketine geldiği için mutlu olduğunu belirten Bostancı, "29 yıldır Fransa'nın başkenti Paris'te yaşıyorum. Ben çocukluk hayalimi gerçekleştirmek istedim. Fransa'dan yola çıkarak 4 bin kilometre yol yaptım. Memleketim Kayseri'ye geldim. Çocukluğumda caddeden bir limuzin geçiyordu.

"İLK DEFA BÖYLE BİR ARAÇ GÖRMÜŞTÜM"

Heyecanlanıp araca yaklaşarak bakmak istedim. İlk defa böyle bir araç görmüştüm. Şoför inip beni sert bir şekilde azarladı. Bende bu duruma içerledim. Orada, 'Ben Türk isem bu aracı alacağım ve memleketime gideceğim' dedim. Dediğim gibi de çok şükür Allah nasip etti" diye konuştu.

"'BU ARAÇ KAÇ LİRA YAKIYOR' GİBİ SORULAR SORUYORLAR"


Aracı gören yakınlarının şaşırdığını belirten Bostancı, Aracım ile Türkiye'ye gelerek memleketimdeki akrabalarımı ziyaret ettim. Aracı görenler çok şaşırıyor. Araç çevredekilerin ilgi kaynağı oldu. 'O kadar yolu nasıl gelebildin? Virajları nasıl dönebiliyorsun? Bu araç kaç lira yakıyor?' gibi sorular soran oluyor. Ben de çevremdeki insanlara sürpriz yaptım. İşte düğünü olanlara aracı gelin arabası olarak hazırladım. Benim için de güzel bir anı oldu ifadelerini kullandı.
 

Editör: İsveç Gündemi