Sofya’da gerçekleştirilen Türkiye-Bulgaristan Kara Ulaştırması Karma Komisyon (KUKK) Toplantısı’nda milyonlarca gurbetçiyi ilgilendiren önemli kararlara imza atıldı.

Alınan kararlarla ilgili konuşan Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, artan ticaret hacmi nedeniyle sınır kapılarında yaşanan yoğunluğun da ele alındığını belirterek, sınır geçişlerinin hızlanması için dezenfeksiyon ücretinin kaldırılması konusunda da mutabakata varıldığını bildirdi.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Bulgaristan, sınır kapılarının kapasitelerinin arttırılması, Kapıkule sınır kapısında soğutmalı taşıtlar için yeni peronların açılması, 5 tona kadar eşya taşımacılığı yapacak küçük tonajlı taşıtların Dereköy Sınır Kapısı’nı kullanmasına izin verilmesi, turizm taşımaları için yeni bir sınır kapısı açılması gibi konularda da çalışmalar yaptığını aktardı. Ayrıca, son dönemde artan yolcu taşımacılığının kolaylaştırılması için de çalışma başlatma kararı alındı” ifadelerini kullandı.

Sofya’da yapılan KUKK toplantısında iki ülke arasındaki sınır geçişlerinde yaşanan sorunlar gündeme geldi. Bulgaristan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Stoyan Novakov, sınır geçişlerinin Kapitan Andreevo’ya girişte hızlandırılmasına yönelik mevcut bulunan iki perona ek olarak iki adet peron inşaatının 6 ay içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti. Novakov, inşaat sonrası geçiş sayılarında önemli bir artış beklediklerini ifade etti.

Editör: İsveç Gündemi