AB'den İsveç'e göç eden düşük gelirli kadınların İsveç'te fuhuş yaptığı tartışılıyor. Sadece Malmö'de yapılan araştırma büyük bir tehlikenin kapıda olduğunu görmek için yeterli oluyor.

İsveç'in Malmö şehrinde sokak ortasında fuhuş pazarlığı ve ticareti yapan her dört kişiden üçünün Avrupa'dan gelen göçmenler olduğu belirtildi.

Sadece yılın başından bu yana Romanya'dan İsveç'e gelen 17 yeni genç kızın sokakta fuhuş için insanlarla görüştüğü ve fuhuş yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Malmö bölge belediyesinin danışmanlık ve destek ekibine göre, Malmö'de yaklaşık 30 kadının seks ticareti yaptığı açıklandı. Geçen yıldan bu yana önemli bir artış olduğu söylenirken, İsveç kökenli kadınların sayısının daha az olduğu açıklandı.

Malmö yerel polis kent başkan vekili Erik Åberg sokakta fuhuşun her geçen gün arttığını doğrularken, kontrolsüz fuhuşun sağlık için önemli risk teşkil ettiğini vurguladı.

İsveç'te ekonomik sorunlar yaşayan AB göçmenlerinin organize birşekilde fuhuşa itilebileceği üzerinde durulurken, artan fuhuş olayları karşısında çözüm odaklı her hangi bir girişimin olmadığı belirtiliyor.
Editör: İsveç Gündemi