Kovid 19 krizinde göçmenlerin kilit rol oynadığına değinen Johansson, virüse karşı göçmenlerin ön planda mücadele ettiğini kaydetti.

- Avrupa Kovid 19 ile mücadelede göçmenlere minnettar

Johansson, 'İsveç'te her üç doktordan biri Avrupa dışından doğan göçmen kökenli. Farklı geçmişlere sahip bu temel işçiler artık her gün gazetelerin ön sayfasında görebiliriz'' dedi.

Koronavirüs ile mücadele eden sağlıkçılara gönüllük esası ile yardım edenlerin çoğunluğunun da göçmenler olduğuna dikkat çeken Johansson, 'Koronavirüs krizinde ön planda mücadele edenlerin göçmen kökenli insanlar olduğunu görebiliriz. Virüsle mücadelenin merkezinde bulunan bu insanlar Avrupa'nın bir parçasıdır'' ifadelerini kullandı.

Avrupa'ya normal yılda 1 ile 1,5 milyon göçmen geldiğine işaret eden Johansson, onlar olmasaydı Avrupa olarak biz fakir olacaktık'' dedi.

Göçmen kökenli insanları kötü göstermek isteyen ırkçı ve aşırı sağcı gruplardan da rahatsızlık duyduklarını belirten Johansson, ''Her vakit göçmen kökenli insanlarımızı kötü göstermek isteyen ırkçı çevreler olacaktır. Bir daha hatırlatmak istiyorum. Göçmenler bizim parçamızdır''

Editör: İsveç Gündemi