KAPIKULE Sınır Kapısı, Avrupa’da yaşayan Türklerin tatillerini geçirmek üzere Türkiye’ye gitmeleri nedeniyle tarihinin en yoğun günlerini yaşıyor. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Kapıkule Sınır Kapısı’nın 29 Haziran - 4 Temmuz arası yolcu aracı ve yolcu giriş istatistiklerini açıkladı. Buna göre bu tarihler arasında Avrupa’da yaşayan 93 bin 464 tatilci, 20 bin 881 araçla Kapıkule’den anavatana giriş yaptı.
Altı günde 93 bin tatilci Kapıkule’den giriş yaptı

EN YOĞUN TRAFİK HAFTANIN DÖRT GÜNÜ

Kapıkule dahil Türkiye’nin Avrupa’ya açılan sınır kapılarında en büyük yoğunluk cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri yaşanıyor. Salı, çarşamba, perşembe günleri ise diğer günlere göre daha sakin geçiyor. Yurt dışında yaşayan Türkler, yurda gelmek için bugünleri tercih ettiğinde sınırda daha az bekliyor.

‘ÖN BEYAN’LA HIZLI VE KOLAY GEÇİN

Bu arada ön beyan uygulamasına başvuran tatilciler, kapılardan daha hızlı geçiyor. Gümrük yetkilileri .u uygulamadan yararlanmak isteyenlerin, cep telefonu, bilgisayar veya tabletle https://uygulama.gtb.gov.tr/tasit1onbeyan adresinden araç sahibinin pasaportu, ruhsatı ve sigorta bilgilerini sisteme girerek kendi kayıt işlemlerini kolaylıkla yapabileceğini hatırlattı.
Editör: İsveç Gündemi