Edinilen bilgilere göre, Alman makamlarının çok sayıda göçmen kaydı yapan AB üye ülkeleri üzerindeki baskıyı azaltmak için göçmen almaya karar verdiğine inanılıyor.

Göçmen alımı ile ilgili planlamayı Federal İçişleri Bakanlığı sözcüsü duyurdu. Sözcü, Almanya'nın bu ay İtalya'dan gelen göçmenlerin yeniden dağıtımına başlamayı planladığını söyledi.

Ayrıca sözcü, sahada gerekli görüşmelerin devam ettiğini belirterek, karar verilir verilmez daha fazla bilginin açıklanacağını öne sürdü.

Info Migrants'a göre, bu yeni AB dayanışma mekanizması kapsamındaki ilk kabul olacak. Haziran 2021'de AB ülkeleri, çok sayıda göçmen alan sınır ülkelerini rahatlatacak bir mekanizma üzerinde anlaştılar.

On üç ülke zaten güney ülkelerinden göçmen almayı kabul etti. Bu ülkeler göçmenleri yerleştirmeye hazır olduklarını söyledi. 8.000'den fazla yer değiştirme üzerinde anlaşmaya varıldı ve göçmenleri kabul edemeyen AB üye ülkeleri, göçmen kabul eden ülkelere mali yardım sağlamaya hazır olduklarını söylediler.

Mekanizma hakkında yorum yapan Avrupa Birliği İçişleri Komiseri Ylva Johansson, planın gönüllü bir dayanışma mekanizması denemek ve ardından duruma göre ek önlemler almak olduğunu söyledi.

Johnasson, "Fikir, gönüllü dayanışma mekanizmasını denemek ve ardından AB göçmenlik düzenlemelerinde reform yapmak için sonuçlara dayanarak durumu değerlendirmektir" dedi.

Info Migrants, İtalya'ya ulaşan göçmen sayısının her geçen gün artmaya devam ettiğini açıklıyor. Böylece ülke yıllardır AB ülkelerinden yardım istiyor ve bu çağrı nihayet cevaplanıyor.

Aynı kaynak, İtalya dışında diğer dört Akdeniz ülkesinin de "Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Malta ve İspanya" göçmenlerin daha eşit dağıtılması çağrısında bulunduğunu kaydetti.

2022'nin ilk yarısında 114.700'den fazla göçmenin AB'ye yasadışı yollardan girdiği bildirilmişti. Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı (Frontex), AB'deki düzensiz girişlerin sayısının 2022'nin ilk altı ayında önemli ölçüde arttığını söyledi.

Buna ek olarak, en önemli artışın Batı Balkan güzergahında kaydedildiği açıklandı. Bu rotadaki kaçak girişlerin sayısı, 2021'in aynı dönemine göre neredeyse üç kat arttı.

Yalnızca Haziran 2022'de Frontex, blokta Haziran 2021'e kıyasla yüzde 59'luk bir artışı temsil eden yaklaşık 24.000 düzensiz geçiş kaydetti.

Editör: İsveç Gündemi