Bilişim Teknolojileri (BT) uzmanları ihtiyacına dair araştırma raporu İsveçin IT & Telecom Industries işveren örgüte tarafından hazırlandı. Örgüt, gereken önlemler alınmadığı takdirde 2022 yılına dek ülkede 70 bin BT uzman ihtiyacı yaşanacağını duyurdu ve bu hususta önlemler alınması gerektiğini dikkat çekti.

Sektörda en büyük ihtiyaç olan iki alana dikkat çeken uzmanlar, programlama ve sistem mimarisi noktasının çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Örgüt, okullar ve iş dünyası arasında sıkı işbirliği, eğitim reformları, ayrıca okullarda gençlerin mesleki tercihleriyle ilgili teşvikler de dahil olmak üzere bir çok potensiyel sorunların çözümüne yönelik çabaların gösterilmesi çağrısında bulundu.

İsveçin BT ve Telekom Endüstrisi, örgüten özellikle 10 binden fazla uluslararası ögrenciyi (potensiyel çalışanlar dahil) işe almayı amaçlayan ulusal bir stratejinin oluşturulmasını öneriyor.

Örgüte göre son yıllarda işçi göçmenlere uygulanan kötü yöntem sayesinde İsveç çekiciliğini ve dolayısıyla bir çok yetenekli işçisini yitirmiş durumda. Dijital sektör 2016 yılında toplam 308 bin 100 kişiyle İsveçteki işçi gücünün toplam 6.3 oranını oluşturmakdadır.

Editör: İsveç Gündemi