TEKNOLOJİ

2016 yılında çıkacak süper telefonlar

2016'nın gelmesiyle yeni telefonlar da satışa çıkmaya başlayacak

2016 yılı teknoloji meraklılarını heyecanlandıracak telefonlarla dolu. Kimi markalar tarafından tanıtılan, kimi ise haber kaynakları tarafından ortaya çıkarılan yeni modeller 2016 yılına damgasını vuracak. İşte 2016 yılında satışa çıkması kesinleşen telefonlar: ŞARJ SORUNU MAZİ OLUYOR

Akıllı cihazlarda pil ömrünü arttırmak adına yaptığı çalışmalarla bilinen Samsung, yeni bir teknoloji geliştirerek pil ömrünü 2 katına çıkarak 21 saate kadar dayanıklı piller üretmeyi hedefliyor. bu doğrultuda silikon bazlı anottan faydalanan Samsung, pilin üzerine ince bir tabaka halinde grafen yerleştirerek pil ömrünü uzatmayı amaçlıyor. Güney Kore merkezli teknoloji devi bu çalışmalarını Galaxy S7'de sunmayı hedefliyor. Galaxy S7'de kullanılacak kamera Sony tarafından gelişmelere bağlı olarak tasarlanmış durumda. Samsung'un akıllı telefonlarında Sony üretimi sensörler kullandığı bilinen bir gerçek. Büyük olasılıkla Galaxy Note 5'te yer lacak sensör Galaxy S7'nin de kamerasını oluşturacak. Tasarım açısından da Galaxy S7'de büyük bir değişim bekleniyor. Ultra HD (3840x2160 piksel) çözünürlüklü Super AMOLED esnek ekran Galaxy S7'de kullanılacak.

Telefon ABD, İngiltere, Kana'da da 999 dolar, İtalya, Almanya ve Belçika'da ise 840 eurodan satılacak.

APPLE AŞIKLARINA MÜJDE Dünya devi Apple'in yeni iPhone modeli olan iPhone 7'de 2016'da satışa çıkacak telefonlar arasında. Safir kristal cam ekranın kullanılacağı neredeyse kesinleşen iPhone 7'de 6'daki gibi 4.7 inçlik bir ekrana sahip olması bekleniyor. Diğer bir söylenti ise 16, 64 ve 128 GB kapasite seçenekleriyle piyasaya sürelecek olması. Yeni modelde iOS 9 ya da iOS 10 işletim sistemi olacak. Kablosuz şarj sistemi de bulunacak iPhone 7'deki diğer bir özellikle neredeyse herkesin en büyük şikayeti olan pil ömrünün uzatılması olacak. Fiyatıyla ilgili herhangi bir duyum ise söz konusu değil.

iPhone 7 sadece dış gövde ve ana devre kartlarıyla değil tamamen su geçirmez tasarlanacak. Quad HD ekrana sahip olacak telefon, Force Touch dokunmatil ekran teknolojisiyle sert ve hafif dokunuşları da algılayacak

GÖZÜNÜZDEN TANIYACAK TELEFON LG G4'ten sonra G5'i de tanıtmaya hazırlanıyor. Kavisli bir ekrana sahip olacak LG G5, 6.4 mm olacak. OLED ekranlar enerji çektiği için bu ürünler kullanıcıların şarjlarının korunmasına da yardımcı oluyor. Güney Kore çıkışlı bir rapora göre biyometrik uzmanı IRIENCE telefonda iris tarama modülü gerçekleştirdi. Göz algılama mesafesi 30 cm olarak belirlenmiş olasa da 50 cm'e çıkabileceği konuşuluyor.

GİZEMLİ Z6, Z5'İ TAKİP EDECEK Japon merkezli Sony yeni telefon modeli Xperia Z6, 2016 yılının ikinci yarısında satışa çıkacak. Seride tasarım değişikliği olması planlanmıyor. Sony, Xperia Z6 hakkında detaylı bilgi yayınlamadı. Firmanın henüz halihazırda satışa çıkarmak üzere olduğu Sony Xperia Z5 bulunuyor.

HTC PİYASAYA GERİ DÖNÜYOR Turkcell'li kampanyalarla prestij kazanan ve kullanım sahasını genişleten HTC, 2016 yılına yeni telefon modeli HTC One M10 ile hazırlanıyor. Sistemsel alt yapılarında değişiklik yapılan HTC One M10 tasarım açısından da farklılıklar taşıyor. daha hızlı ve uzun pil ömrü özellikleri ile geliştirilen telefonda kapaklar ve ekran çizilmeleri için de önlem alınacak. Telefon sert sürtme problemlerine karşı daha dayanıklı olacak. 2016 yılının sonuna doğru satışa çıkması planlanan HTC One M10'un fiyatının 1.500 TL civarında olması bekleniyor.

NOKIA DA AKILLI TELEFON YARIŞINDA Nokia akıllı telefon pazarına döneceğini açıkladı. Henüz net olarak bir model belli olmasa da firmanın 2016'da bir akıllı telefon modeli üreteceği ve satışa çıkaracağı Nokia Yöneticisi Mike Wang'ın Çin'deki bir röportajında ifade ettiği açıklamalardı. Bir dönemin en büyük mobil cihaz üreticisi olan Nokia'nın yeni modelinin Nokia N1 android tableti tarzında olacağı öngörülüyor. Fiyatı ise Apple, Samsung, LG ve HTC markalarıyla benzer değerde olacak.