The Financial Times tarafından 2020’de yakından takip edilmesi gereken en başarılı İsveç start-uplarından biri olarak adlandırılan Transfer Galaxy, hizmetlerine Türkçe olarak hız katmaya devam ediyor. Gurbette yaşayanların, memleketteki sevdiklerine daha kolay para göndermesi için yine göçmenler tarafından kurulan Transfer Galaxy, özellikle pandemi sürecinde evden çıkmadan, güvenle para gönderme ihtiyacını karşılamak amacıyla, hizmetlerine Türkçe seçeneğini de ekledi.

Transfer Galaxy’nin hikayesi, 2014’te memleketindeki kuzeninin okul masraflarına katkıda bulunmak için bir acentede sıra bekleyen Transfer Galaxy kurucusu ve arkadaşlarının sıra beklemekten ve evrak doldurmaktan sıkılmasıyla başlar. Uluslararası para transferlerinin dijitalleştirilebileceğine dair kesin inançlarıyla Örebro’daTransfer Galaxy’yi kurduktan hemen sonra, birçok ödül ve başarıya imza atan kurucular, İsveçli yatırım firmaları olan BackingMinds ve Alfvén&Didrikson'dan aldığı büyüme fonuyla birçok ülkeye servis açar.

Şirkette 17’den fazla farklı dil konuşuluyor

Hâlihazırda 23 ülkeye servisi olan ve sürekli bir yenisini daha ekleyen Transfer Galaxy’nin en güçlü hizmetlerinden biri de Türkiye.  Para, gönderildikten saniyeler sonra herhangi bir PTT şubesinden veya binlerce anlaşmalı hizmet noktasından teslim alınabiliyor. Uygulamasını ve internet sitesini Türkçe kullanabilme kolaylığının yanısıra, herhangi bir sorun olması durumunda, müşterileriyle birebir ilgilenen Türkçe müşteri hizmetleri de bulunmakta.

Hizmetlerinin en çok dikkat çeken özelliklerinden biri de yalnızca BankID kullanarak kolayca dakikalar içinde hesap oluşturabilmek. Birçok para transfer firmasının aksine Transfer Galaxy’de kaydolmak için uzun evraklar doldurulmasına gerek yok.

Editör: İsveç Gündemi