Bu yıl ülke nüfusunun üç katı artan turist sayısını karşılamakta zorluk çektiğini duyuran Yunanistan'da bu yıl 32 milyon turistin ülkeyi ziyaret etmesi beklenirken, yetkililer daha fazla turist karşılama imkanlarını olmadığını belirttiği iddia edildi.

Politikacılar ve çevreciler, ülkenin kitle turizminde tesislerin yetersiz kaldığını belirterek, akdeniz çevresindeki ülkelerini her yıl ziyaret eden çok sayıda turistle zor durumda kaldığı belirtildi.

Ekonomik zorluklardan sonra, Yunanistan Avrupanın da büyük desteğiyle çok sayıda turist ağırladı. Gelirleri kontrol altında tutmanın önemli bir parçası olduğu belirtilen turizm sektörü ülkede çalışan her beş kişiden birinin yaptığı mesleki iş noktasına geldi. Ancak ziyaretçi sayısının artmaya devam ettikten sonra, çevrecilerin ayaklanmasına karşı koyamayacakları konusunda uyarılar yapılıyor.

Milyonlarca turist

Büyük bir sorun, yaz aylarında Yunan adalarında yoğun bir şekilde turist akımı olduğunu belirten Santorini belediye başkanı Nikos Zorzos, küçük adada elektrik ve su tüketimi adalarda sorun yarattığı, temiz suyun ve elektrik üretimi yetersizliği nedeniyle zorluklar yaşandığını duyurdu.

Daha fazla turisti karşılayacak kapasite olmadığını belirten Yunan yerel yöneticileri, turizm alanında rakip ülkelerin imkan ve koşullarının daha iyi olduğuna dikkat çekerek, daha çok turist alamayacaklarını belirtti.

İsveçlilerin favorisi

İsveç basınında Yunanistan İsveçli turistlerin fovori destinasyonu noktasında zirvede olduğu belirtildi. 

Bu yıl Türkiye'de İsveçlilerin favorisi

Turizm alanında büyük hedefler koyan Türkiye'de bu yıl yoğun bir ilgi görüyor. Yıl ortalaması geçen yıllara oranla rekor seviyede turist alan Türkiye'nin bu yaz döneminde 40 milyon turist hedefliyor.

Tesis ve yeterlilik noktasında en avantajlı ülkeler arasında yer alan Türkiye hizmet kalitesiyle de zirvede yer alıyor.

Turizm aktörü olan ülkelerin çoğunda bu yıl önemli bir turist artışı olduğu gözleniyor.

Editör: İsveç Gündemi