Koleksiyonları, 19. yüzyıldan günümüze yaklaşık 300 önde gelen İskandinav ve uluslararası tasarımcı tarafından yaratılan özel mobilya seçkisi olarak önemli bir tarih barındırıyordu. Ancak maliyetlerle baş edemeyen çift müzeyi kapatma kararı aldı.

Lars Bülow, bina maliyetlerinin baş edilebilirin ötesine geçmesi nedeniyle kapatma kararı almak zorunda kaldıklarını söyledi.

Pandemi ve beraberinde gelen küresel ölçekteki ekonomik krizin İsveç'te de derinleşmeye başlamasıyla, müzeyi ayakta tutmak için başlangıçta kendileri finanse etmeye başladı. Devletin pandemi sürecinde sağladığı destek, yanı sıra Stockholm Şehri ve Kültür Konseyi'nden de finansal destek aldılar. Ancak Lars Bülow, dış finansörlerin yalnızca yüzde 25 desteğiyle müzeyi yönetmenin artık mümkün olmadığını söyledi.

Beş yıl sonra Kerstin Sandin Bülow ve Lars Bülow, fiziksel sunumu dundurmayı ve kiracısı oldukları Mobilya Tasarım Müzesi atölyesini kapatmaya karar verdi. Çift ellerindeki koleksiyonları saklayacaklarını ve ürünlerini internet üzerinden sergilemeye devam edeceklerini belirtti.

Editör: İsveç Gündemi