Şirket sahibi şirketin borç yükü hızla büyüyor ve Kalmar Bölge Mahkemesi, devam eden yeniden yapılanmanın derhal durdurulması gerektiğine karar verdi.

CEO Marcus Andersson mahkemeye sunduğu bir sunumda "Yaklaşık 500 çalışan işlerini kaybetme riski taşıyor" diye yazıyor.

Gadget zinciri Teknikmagasinet, birkaç yıldır güçlü ekonomik krizlerle mücadele ediyor. Ocak ayında şirketin iflas ettiği ilan edildi, ancak kısa bir süre sonra Småland'ın Ambia Trading Group devreye girdi ve şirketi kurtardı.

Şimdi ismini Ambience Group AB olarak değiştiren Ambia da kötü bir ekonomik krizin içinde. Bu sonbaharın başlarında, şirket yeniden yapılanma için başvurdu, ancak o zamandan beri borçlar keskin bir şekilde arttı.

Yeniden yapılanma yargıya taşındı

Geçen hafta Kalmar Bölge Mahkemesi, yeniden yapılanmanın derhal durdurulması gerektiğine karar verdi.

Kararda mahkeme, tedarikçilerin şirketten yaklaşık 13 milyon kron alacağına dikkat çekti.

Mahkeme, "Yeniden düzenleyici, bir kompozisyon anlaşmasının finansmanının nasıl gideceği, Ambiyans'ta cironun ne olduğu ve işletmenin yeniden kârlı hale gelmek için nasıl değişeceği konusunda daha fazla bilgi vermedi."

"Genel bir değerlendirmede, bölge mahkemesi yeniden yapılanmanın amacına ulaşılamayacağının varsayılamayacağını, bu yüzden yeniden yapılanmaya son verilmesi gerektiğini düşünüyor."

500 çalışan tehlikede

Grup artık iflasın eşiğine geldi. CEO Marcus Andersson'a göre, bu durumda yaklaşık 500 çalışan işlerini kaybedecek.

Mahkemeye yazdığı bir mektupta, borç verenler ile müzakerelerin iyi gittiğini belirtiyor:

"Şirket, zamanından önce kesintiye uğrayan bir yeniden yapılanmanın çok önemli bir şekilde, şirketin ve iştiraklerinin devam eden operasyonun mümkün olması için gerekli önlemleri alma fırsatına sahip olmayacağı riskini artırdığına inanıyor."

Editör: İsveç Gündemi