Otomobil devi, 2021'deki ilgili aya göre daha az otomobil satıldığını bildirmeye devam ediyor. Haziran ayında kayıp yüzde 26,9 oldu. Temmuz ayında, geçen yıl Temmuz ayına göre yüzde 21,5 daha az araba satıldı. Volvo Cars, toplamda ay boyunca 44.664 otomobil satıldığını bildirdi.

Grup, satışlardaki kaybın nedeni olarak Çin'de Covid-19 ile ilgili kapanmalarla birlikte tedarik zincirinde devam eden sorunları gösteriyor. Özellikle, elektrikli Recharge otomobillerinin teslimatı etkilendi, bunun bu ay boyunca devam etmesi bekleniyor.

Elektrikli araçlar Temmuz ayında satışların yüzde 21,5'ini oluşturdu. Tamamen elektrikli otomobillerin payı yüzde 3,5 oldu. Tüm 2022 yılı için tamamen elektrikli otomobillerin çift haneli yüzdelere ulaşma hedefi devam ediyor.

Önümüzdeki aylarda üretim artışı bekleniyor

Ara raporda Volvo Cars, tedarik zincirinde bir istikrara dikkat çekti.

Volvo Cars bir basın açıklamasında, "Bu normalleşmenin devam etmesi koşuluyla şirket, üretimin önümüzdeki aylarda kademeli olarak artmasını bekliyor."

Avrupa'da satışlar yüzde 29,1 daraldı. Temmuz ayında bölgedeki toplam satışların yüzde 39,9'unu elektrikli araçlar oluşturdu. Amerika Birleşik Devletleri'nde satışlar yüzde 40,7 düştü. Orada, Recharge arabaları toplam satışların yüzde 14'ünü oluşturuyordu. Çin'de satışlar yüzde 6,4 arttı.

Bu yılın ikinci üç aylık raporunda, Volvo Cars 10,8 milyar SEK kar bildirdi. Kardeş marka Polestar'ın halka arzı sonuca güçlü bir şekilde katkıda bulundu.

Bu yıl şimdiye kadar Volco Cars, geçen yıla göre yüzde 23,2 düşüşle toplam 335.965 otomobil satıldığını bildirdi. Grubun hedefi, 2025 yılına kadar yılda 1,2 milyon otomobil satışına ulaşmak.

Editör: İsveç Gündemi