İnternet sitesindeki bir basın açıklamasında Volvo Group, maliyetleri azalmak için adımlar atacağını söyledi.

Basın açıklamasında şunlar dile getirildi.

"Volvo Group maliyetleri azaltmak ve geçişi hızlandırmak için adımlar atıyor

COVID-19 krizinin kısa ve orta vadede Volvo Grubu'nun büyük pazarlarının çoğunda ekonomik faaliyeti etkilemesi bekleniyor. 2019'un ilk yarısında Volvo, yerleşik esnekliği kullanarak operasyonlarını rekor seviyelerden daha düşük talebe başarıyla uyarladı ve aynı zamanda sürdürülebilir ulaşım çözümlerine geçişi hızlandırdı. Bir sonraki adım olarak Volvo Group, 2020 yılının ikinci yarısında resmi olarak çalışanların sayısını küresel olarak yaklaşık 4.100 pozisyon azaltmayı planlıyor.

- Corona salgını ve bununla mücadeleye yönelik küresel önlemler, sektörümüz üzerinde ciddi bir etkisi olan bir piyasa durumuna yol açmıştır. Etkilerin gelecekte daha düşük talep seviyeleri olması beklenmektedir ve organizasyonumuzu buna göre uyarlamaya devam etmeliyiz. Buna paralel olarak, Volvo Grubu Başkanı ve CEO'su Martin Lundstedt, yeni teknolojiler ve iş modelleri için gerekli beceri değişikliğini hızlandıracağız.

2019'un ortasından bu yana Volvo Group, yerleşik esnekliği kullanarak ve geçici sözleşmeleri ve danışmanlık anlaşmalarını sona erdirerek faaliyet seviyesini ayarladı. Bu yılın ikinci yarısında, Grup, resmi taraftaki çalışan sayısını yaklaşık yüzde 15'i danışman olmak üzere yaklaşık 4.100 pozisyon azaltmayı planlamaktadır. Bu pozisyonların yaklaşık 1.250'si İsveç'tedir.

Personel azaltma ihtiyacı, kısa süreli çalışma ve benzeri tedbirleri mümkün kılan çeşitli hükümet destek paketleri olmadan daha büyük olurdu.

Personelin azaltılması yerel iş durumuna, mevzuata ve işgücü piyasası uygulamasına bağlı olarak Grup genelinde farklı şekillerde uygulanacaktır. İsveç de dahil olmak üzere bazı ülkelerde, planlanan önlemler bildirimi içermektedir.

- Volvo kültürü bu çalışmada yol gösterici ilkemiz olmaya devam edecek ve bu ayarlamayı sorumlu bir şekilde yapmak için sendikalarla yakın çalışacağız, diyor Martin Lundstedt.

- Bu değişikliklerle Volvo Grubu, yeni pazar durumuna uyarlanmış bir güç pozisyonunu koruyacak ve sürdürülebilir ulaşım ve altyapı çözümlerine geçişte lider olmaya devam edecektir." denildi.

Editör: İsveç Gündemi