Morgan Stanley ve Citigroup’un yürüttüğü ilk halka arz markaya, potansiyel olarak 15 ila 30 milyar dolarlık bir değer getiriyor. Bu konuyla alakalı bankalar ise yorum yapmadılar. Bu haber ilk olarak banka çalışanları tarafından Bloomberg’e bildirildi.


Evercore analisti Arndt Ellinghorst, “16 milyar dolarlık değerle BMW ve Mercedes’ten daha değerli bir marka konumunda olacağız” açıklamasını yaptı. Geely’nin Hong Kong’ta işlem gören kağıtları bugün sabah yüzde 4.4’lük bir artış yakaladı. Şirket yönetimine yakın bir kişi tarafından yapılan bir açıklamada da Geely’nin “İsveç ve Hong Kong borsalarında olabileceği” yönünde. Geely’i sözcüsü ise “Olasılıklara bakıyoruz” dedi ve “Henüz nasıl devam edeceğimize dair kesin bir karar vermedik” diye ekledi.


Geely, Volvo’yu Ford’tan 2010 yılında 1.8 milyar dolara almıştı. Carmaker ise markanın ilk çeyrek kârının düşük olduğunu ve yıl sonundaki kârlılığı yükseltmeye odaklandıklarını belirtti. Volvo’nun ilk çeyrekteki otomobil satışları yüzde 14 artarak 147 bin 407’ye ulaştı.

Editör: İsveç Gündemi