Yapılacak yatırım ile Volvo, söz konusu fabrikada batarya üretim tesisi kurmakla kalmayıp boyahanedeki enerji tüketimini azaltacak ve alüminyum gövde parçaları için büyük bir döküm sahası oluşturacak.


Volvo CEO'su Håkan Samuelsson, konuyla ilgili açıklamasında, "Bu yatırımlarla, tamamen elektrikli geleceğimize doğru önemli bir adım atıyor ve daha gelişmiş, daha iyi elektrikli Volvo'lara hazırlanıyoruz. Torslanda en büyük fabrikamız ve 2030 yılına kadar tamamen elektrikli otomobil üreticisi olma yolunda ilerlerken çok önemli bir rol oynayacak." dedi.


İsveçli üreticiye göre, büyük döküm sahasının kurulması fabrika için en heyecan verici güncelleme olacak. Çünkü bu teknikle, araçların arka zemini tek parça olarak dökülecek ve bu parça üzerinde süspansiyon kolları ve elektrik motorları için montaj noktaları bulunacak. Böylece her araçtan yaklaşık 100 parça çıkarılmış olacak.

Volvo'nun açıklamasına göre, 'mega döküm' tekniğiyle hem ağırlık azalacak, hem de üretim esnasındaki enerji verimliliği artacak. Ayrıca üretim süreci basitleştiği için de para tasarrufu sağlanacak. Aynı tekniği ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla da Model Y'nin üretiminde kullanıyor.

Torslanda fabrikası 1964'te açıldı ve yıllık 300 bin araç üretim kapasitesine sahip. Yeni yatırım kapsamında yapılacak güncellemelerin ne zaman tamamlanacağı ise henüz belli değil. Öte yandan, yeni teknikle üretilecek ilk araç Concept Recharge'ın üretim versiyonu olabilir. Adının Embla olabileceği açıklanan model 2025'te piyasaya sürülecek.

Editör: İsveç Gündemi