İsveç'te yaşlı nüfus istihdamı 20 yılda ikiye katlandı İsveç'te yaşlı nüfus istihdamı 20 yılda ikiye katlandı

Vattenfall, Aralık ayı faturaları posta kutularına iletildiği ve erteleme ya da yapılandırma nedeniyle yapılacak başruvuların yoğunlaşacağı yönündeki beklentilernedeniyle müşteri hizmetlerini güçlendirdi.

Aynı zamanda müşterilerden faturasını ödemesi ve ertelememesi istendi.

Vattenfall müşteri hizmetlerinden William Fredriksson bir basın açıklamasında, ödenmesi gereken daha fazla elektrik faturası olacağını söyledi.

Vattenfall'ın 850.000 müşterisinin yaklaşık yarısı değişken elektrik sözleşmeleri imzaladı.

Aralık faturası yakında gelecek ve Vattenfall, müşteri hizmetleri üzerindeki baskıyla başa çıkmak için fazladan personel görevlendirildi.

William Fredriksson, bunun olacağını deneyimlerimizden biliyoruz ve mümkün olduğu kadar çok hazırlık yaptık ve personelimizi daha fazla eğittik ifadeleri kullandı.

Tercihen ertelemekten kaçının

Vattenfall, yüksek elektrik maliyetlerinin özellikle bütçelerinde küçük marjlara sahip haneler için hissedileceğini ve nihayetinde erteleme veya kısmi ödeme için başvurma olasılığının olduğunu yazdı.

"Ocak, Şubat ve Mart aylarında soğuk kış devam eder. Bu nedenle çağrı, ödenecek daha fazla elektrik faturası olacağı için mümkün olduğu kadar çok ödeme yapmaktır" ifadeleri kullanan William Fredriksson, bu nedenle, önümüzdeki aylar için vereceğimiz ana tavsiyenin evinizdeki elektrik tüketimini gözden geçirmek olduğunu söyledi.

Elektrik maliyetlerinin artmasıyla birlikte, faiz oranlarının hızla yükseldiği yerlerde müşterilere kredi teklif edilen "elektrik acil durumlarını" pazarlamaya başlayan hızlı kredi şirketleri görünmeye başlamıştı.

Vattenfall, "Çeşitli borç verenlerden hanehalklarına elektrik faturası için borç verme teklifleri de var" diye yazdı.

"Bu tür krediler uzun vadede pahalı olma riski taşır" diyen William Fredriksson, "Müşterilere tavsiyem, önce bizimle iletişime geçmeleri ve sağlayabileceğimiz olanakları araştırmaları" dedi.

Editör: İsveç Gündemi