İflasın kabul edilmesiyle birlikte ülkedeki birçok mağazanın kepenkleri indirildi. Göteborg merkezinde bulunan Kopparmärra'daki mağazada dahil olmak üzere, şirketin on iki mağazasının kapatılacağı belirtildi.

Şirketin iflas etmesinin arkasında ne olduğu tam olarak açıklanmış değil. İflasla ilgili değerlendirmede bulunan İflas yönetici Ulf Blommé, iflas soruşturmasının konusu olacağını söyledi.

Şirketin mağaza operasyonlarının iflas ettiği netleşirken, internet üzerindeki çalışmaların devam edeceği belirtilirken, şirketin E-ticaret çalışmaları Hollanda'dan yönetiliyor ve müşteriler G-star ürünlerini çevrimiçi olarak satın almaya devam edebilecekler. İsveç mağazalarında satışlar mümkün olan en kısa sürede başlayacak, ancak ne kadar süreceği henüz belli değil ifadelerine yer verildi.

Kapalı olan on iki mağazada 80 çalışan işten çıkarıldı.

Blommé, çalışanlar açısından durumun iç açıcı olmadığını belirterek, iflas durumlarda genelde şirketlerin kendini korumaya almaya yönelik olduğunu ve bu durumlardan en fazla çalışanların etkilendiğini ifade etti.

Korona krizinin şirketin düşüşüyle ​​herhangi bir ilgisi olup olmadığı da belirsiz.

Bu süreçte tüm şirketlerin etkilene bileceği ancak G-Star Raw'ın koronavirüs salgını nedeniyle iflas ettiği konusunun henüz net olmadığı belirtildi.

G-star Raw'un Göteborg'daki mağaza müdürü iflası teyit ederken, daha fazla yorum yapmak istemediğini belirtti.

Editör: İsveç Gündemi