İsveç'in Expressen gazetesinin haberine göre, Güney Afrika'da Ekonomik Özgürlük Savaşçıları isimli aktivistlerin oluşturduğu grup , Sandton, Menlyn Park ve East Rand'da yer alan mağazaların önünde bir gösteri gerçekleştirdi. Eylem esnasında mağazalara giren grup, elbiseleri yere atarak reyonları yıktı. Polisin müdahalesinden sonra grubun sessizce dağıldığı bildirildi.
Geçen hafta  H&M giyim şirketinin  internet sitesinde satılan ve siyahi bir çocuk mankenin taşıdığı sweatshirt üzerinde "ormanın en havalı maymunu" yazması üzerine ırkçılıkla suçlanmıştı. 

- Büyük tepki çekti

Şirketin ürünlerinin satın alınmaması için boykot çağrısı yapılmış,  Manchester United'lı futbolcu Romelu Lukaku, NBA yıldızı LeBron James ve rap müzsiyeni P. Diddy'nin olduğu birçok ünlü bu boykota destek vermişti. 

H&M ile ticari işbirliği yapan The Weeknd adlı grup da firma ile tüm ilişkisini sonlandırdığını duyurmuştu.

Firmanın sosyal medya  hesabından açıklamada sadece tepki çeken reklam fotoğrafının değil, aynı zamanda ürünün de katalogtan çıkarıldığını duyurusu yapıldıktan sonra özür dilenmişti. 

H&M’e yönelik ırkçılık suçlamaları firmanın borsa değerlerine de yansıdı. İsveçli moda zincirinin hisseleri 16,264 euroya gerileyerek, 2009 Nisan’ından bu yana en düşük değerini gördü.
Editör: İsveç Gündemi