Moskava merkezli Uluslararası İslami Ticaret Birliği (MAİB) İsveç'in başkenti Stockholm'de İskandinavya temsilciliğini açtığını duyurdu. 

Uluslararası İslami Ticaret Birliği’nin (MAİB) Başkanı ve aynı zamanda dünyaca ünlü jimnastikçi Alina Kabayeva’nın babası olan Marat Kabayev, açılışın ardından İsveç İslam Federasyonu binasında bir basın toplantısı düzenledi. 

Kabayeva buradaki konuşmasında MAİB'in 2017'de Rusya'nın başkenti Moskova'da kurulduğunu ve Rusya Federasyonu içerisinde 40'dan fazla, dışında ise 20 ülkede temsilciliklerinin bulunduğunu söyledi. 

İskandinavya ülkelerine açılarak Müslüman iş adamlarını biraraya getirmek istediklerini vurgulayan Kabayev, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Rusya temsilcisi ve aynı zamanda THY'nın Rusya eski Müdürü Mefail Deribaş'ı MAİB'in İskandinavya temsilcisi olarak atadıklarını dile getirdi. 

MAİB İskandinavya Temsilcisi Mefail Deribaş ise, Marat Kabayev'in Sovyetler Birliği döneminde profesyonel milli futbolcusu olduğunu hatırlatarak kendisine teşekkür etti. 

MAİB'in sıradan bir iş adamları derneği olmadığını dile getiren Deribaş, ''MAİB, Rusya'nın Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından destekleniyor. Türkiye Rusya ilişkileri çok iyi gidiyor. Özellikle İskandinavya'da Türk kardeşlerimizin ticaretle meşgul olması münasebetiyle böyle bir girişimi uygun bulduk'' ifadelerini kullandı.

Editör: İsveç Gündemi