Kalabalık aileler başta olmak üzere birçok vatandaşın bu yıl araçla tatile gideceği gözlemleniyor.

Ankara ve Konya seferleri yapan havayollarının uçak biletlerinde fiyatları düşürmemesi vatandaşın kararına önemli etki olarak yansıdığı görülmektedir.


Geçen yıllara oranla ortalama bin kron daha artış olan uçak biletlerindeki fiyatların düşme durumunda vatandaşın kararına etki edebileceği gözlemlerinirken, mecvut fiyatların çok yüksek olduğu ve bu yıl tatile çıkacak vatandaşların araba ile memleketlerine gitmelerinin daha karlı olacağı görüşü hakim.



Ucuz uçak bileti bulunur mu?

Son iki ay içinde spesifik aramaların içinde google'de en çok aranan kelimelerden biri durumuna gelen sorusunun cevabını Ukrayna aktarmalı Ankara ya da Ukrayna Aktarmalı İstanbul çıkması pazardaki Türk firmalarını zorlayacak gibi görünüyor.


Geçen yıl Türkiye'ye uçuş yapılan müşteri payından İsveç özelinde yüzde 7 pay alan Ukrayna Havayolu'nun bu yıl payını artırma hedefi olduğu gözlemleniyor. Ancak Ukrayna Havayolu ile uçacakların özellikle dikkat etmeleri gereken hususlardan bir tanesi bagaj konusu, geçen yıl gidiş ve gelişlerde 23 kg. bagaj veren bu havayolu bu yıl Türkiye dönüşünde bagaj vermiyor ve bagaj almak için havalimanında ekstra ödeme yapılması isteniyor. Bu bilginin önemine dikkat edilirse bilet alacaklar açısından iyi olacaktır.



Türk Havayolları, Atlas Global, Pegasus ve SunExpress fiyatları ne olacak?



Türkiye'nin dört markasının kıyasıya yarıştığı pazarda müşteri kapmak için fiyat düşüklüklerinden çok milli duygu ve hizmet kalitesine dayandırılıyor satışlar. Direk ve aktarmalı uçuşlardaki tercihler genelde değişkenlik gösteriyor. Vatandaşın indirim ve fiyatların biraz daha esnetilmesi beklentisine havayollarının tepkisi ne olur bilinmez ancak şuanda vatandaşın bilet alma noktasında fiyatların yüksek olduğu inancıyla önemli ölçüde bekleme ve olmazsa araçla giderim noktasında olduğu gözlemleniyor.
Editör: İsveç Gündemi